Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti aidiyeti, yerel yönetimlerde yaşanan geçişler ve hukuki süreçlere değinen Sarı, CHP'nin kurumsal kimliğinin her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.
"HİÇ KİMSE CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR"
Parti disiplini ve aidiyeti üzerine değerlendirmelerde bulunan Sarı, belediye başkanlarının sorumluluk alanlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Hiç kimse bundan azade değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliği hepimizin üstündedir, hepimizin önündedir. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden üstün değildir ve kendisini Cumhuriyet Halk Partisi’nden üstün görmemelidir. Bir belediye başkanımız bir işlem yaparken, kendi genel başkanı dışında başka bir partinin genel başkanına da bilgi verdiğini söyleyemez. Bunu diyemez. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı, genel başkanının CHP Genel Başkanı olduğunu ve ona karşı sorumluluğu bulunduğunu kabul edecektir."
"AKP'YE GEÇİŞ HİÇBİR ŞEKİLDE ANLAMLANDIRILAMAZ"
Adalar ve Üsküdar belediye meclislerinde yaşanan parti değişimlerini ve AK Parti'ye geçişleri eleştiren Müslim Sarı, siyasal aidiyet konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:
"CHP içinde olup kendisini başka bir siyasal partiye ait hissedebilir. Yollarını ayırıp yeni kurulan bir partiye gitmesini anlayabilirim. Ancak şunu anlamam: 'Ben size güvenmiyorum ama AKP’ye gidiyorum.' Yıllardır mücadele ettiğimiz, siyasal çizgimizin karşısında olan AKP’ye gidişi kesinlikle anlamam ve kabul etmem mümkün değildir."
"HEP BERABER ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"
Partiden ayrılan veya rakip partilere geçen isimlerin adaylaştırılma süreçlerine dair özeleştiri mekanizmasının işletilmesi gerektiğini savunan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu öz eleştiri meselesi sadece Özgür Özel ve arkadaşlarının son seçimde seçtiği kişilerle sınırlı değildir; hep beraber bir öz eleştiri yapalım diyoruz. CHP’den seçilmiş arkadaşlar AKP’ye gidiyorsa —ister Kemal Kılıçdaroğlu döneminde, ister Özgür Özel döneminde seçilmiş olsun— bunların hepsi için bir öz eleştiri yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz buna hazırız."


Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.









İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.