Yasa dışı bahis soruşturması kapsamında tutuklanan ve yaklaşık 3,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Fatih Altaylı, kendi yayınında Kütahyalı'nın soruşturma sürecinde itirafçı olduğunu ve ifadesinde 3 farklı isim verdiğini iddia etti.
"Verdiği İfade Tam Bir İtirafçı İfadesi"
Yargı ve iktidar çevrelerinden bilgi aldığını belirttiği bir kaynağıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Fatih Altaylı, Kütahyalı'nın ifadesine ilişkin edindiği bilgileri şu sözlerle paylaştı:
"Dün akşam saatlerinde iktidardan ve yargı çevrelerinden iyi haber alan bir arkadaşım aradı. 'Sen haklıymışsın, daha doğrusu sana bilgi veren kaynaklar haklıymış' dedi. 'Hangi konuda haklıymışım?' dedim. 'İtirafçılık meselesi yaa' dedi. Verdiği ifadeyi gördüm. Avukatı itirafçılıktan ne anlıyor bilemem ama ifade bana göre tam bir itirafçı ifadesi. Üç kişinin adını vermiş. Bunlardan ikisi zaten tutuklu. Diğerinin de adı konuşuldu ama tutuklanmadı."
"İfade Yakında Ortaya Dökülür"
Kütahyalı'nın avukatının "itirafçılık" iddialarını reddetmesine de değinen Altaylı, durumun hukuki ve kamuoyu boyutunu şu ifadelerle değerlendirdi:
İspiyonculuk Nitelenmesi: "Avukatı sana müvekkilim itirafçı değil dedi ama bu ifade itirafçılık değilse ne itirafçılık olur acaba?' dedi. Güldüm. 'İtirafçılık değil, ispiyonculuk olabilir' dedim."
Soruşturma Detayları: Verilen üç isimden ikisinin halihazırda tutuklu bulunduğunu, adı geçen üçüncü kişinin ise henüz tutuklanmadığını aktardı.
Belge Vurgusu: Söz konusu ifadenin gizli kalmayacağını ve yakın zamanda kamuoyuna yansıyacağını iddia etti.
Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.