PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Gürsel Tekin'den Siyasi Transfer Eleştirisi: "Çıkar İlişkisiyle Oy Değiştiremezsiniz!"

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Arnavutköy ziyaretinde belediye meclislerindeki oy değişimlerini ve iktidarın belediye üzerindeki baskı iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Arnavutköy ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf, pazar ve muhtarlık ziyaretleri kapsamında ilçe teşkilatı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Siyasi gündemi, yerel yönetimlerde yaşanan meclis üyesi transferlerini ve derinleşen ekonomik tabloyu değerlendiren Tekin, belediye meclislerindeki oy değişimlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Arnavutköy'ü pilot bölge ilan ettiklerini duyuran Tekin, iktidar temsilcilerini sokaktaki vatandaşın durumunu görmeleri için semt pazarlarına davet etti.

"Çıkar İlişkisiyle Rey Değiştiriyorsanız Çocuklarınızın Yüzüne Bakamazsınız"

Belediye meclis üyelerine seçmen iradesine sadık kalmaları yönünde tarihi bir çağrıda bulunan Gürsel Tekin, siyasi ahlak vurgusu yaptı:

"Seçilmiş insanlar, millet iradesinden almış olduğu emaneti haysiyetiyle dönemi bitene kadar millete emanet etmek zorunda. Çıkar ilişkileriyle, tehditle, şantajla eğer reyinizi değiştiriyorsanız yarın hiçbiriniz çocuklarınızın gözlerinin içine bakamazsınız. Satılmış bir babanın evladı olarak o çocuklar gezmiş olacak. Mensubu bulunduğunuz partinin yönetimiyle aranız iyi olmayabilir; istifa eder, bağımsız olarak görevinizi yapabilirsiniz."

"Ataşehir Ve Adalar'da Millet İradesi Tehdit Ve Şantajla Gasbediliyor"

Ataşehir ve Adalar belediye meclislerinde yaşanan süreçlere atıfta bulunarak iktidarın yöntemlerini hedef alan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ataşehir'de bizim belediye meclisi sayımız iktidarın iki katı kadar. Adalar'da sayımız iktidarın 5 katı kadar. İki kişiye gasbettiriyorsunuz. Neyle? 'Dükkanını kapatırım', 'Şu dosyan var' diyerek... Ya Allah'tan korkmaz mısınız? Cuma günü secdede düşünmeyecek misiniz 'Biz ne yapıyoruz?' diye. Belediyedeki usulsüzlük iddialarını hukuka bırakmak yerine çamaşır makinesine sokuyorsunuz; 24 saat sonra tertemiz birer AKP'li olarak çıkarıyorsunuz."

"Sokakta Yangın Var; Fondasınız, İmardasınız, Haberiniz Yok"

Pazardaki ve sokaktaki ekonomik tabloyu iktidar temsilcilerinin görmezden geldiğini savunan CHP İstanbul İl Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

"İktidar mensuplarını pazara davet ediyorum, giremezsiniz. Çünkü orada bir yangın var, yoksulluk var, sefalet var. Milletimizin inim inim inlediğinden haberiniz yok. Kiminiz fondasınız, kiminiz imardasınız, kiminiz arsa pazarlıyorsunuz."

Gürsel Tekin ayrıca, sağlık sorunları ciddi seviyeye ulaşan Beylikdüzü ve Silivri belediye başkanlarının tutuksuz yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Gürsel Tekin'den Siyasi Transfer Eleştirisi: "Çıkar İlişkisiyle Oy Değiştiremezsiniz!"
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.