PİYASALAR
Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲Bulgar Levası28,63▼18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Cumhuriyet Altını45.213,00▼Dolar48,86▲Euro55,77▲Sterlin64,87▲AZN28,74▲
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.
Sağ Dikey Reklam Alanı

Kılıçdaroğlu: "Tunç Soyer'i İhbar Eden ve Hapiste Kalmasını Sağlayan Cemil Tugay'dır!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye katılan Cemil Tugay hakkında sarsıcı iddialarda bulundu: "Tunç Soyer'i ihbar eden ve cezaevinde kalmasını sağlayan Tugay'dır."

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takılarak AK Parti saflarına katılması Ege ve Türkiye siyasetindeki deprem etkisini sürdürürken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İzmir yargı ve siyaset kulislerini sarsacak açıklamalar geldi. KRT TV canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, cezaevinde bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutuklanma sürecinin arkasındaki ismi açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yakından takip ettiği Tugay’ın usulsüzlük iddialarını doğrulattığını ve bu bilgileri devir teslim sürecinde Özgür Özel’e bizzat ilettiğini yineledi.

"Haksız Yere Hapiste Olan Tunç Soyer'i İhbar Eden Şahıs Tugay'dır"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yargı operasyonları ve Tunç Soyer'in tutukluluğuna ilişkin soruşturma sürecindeki iddiaları gündeme getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Cemil Tugay'ın Karşıyaka Belediye Başkanı olmasından sonra ilk döneminin ardından çalışmalarının çok yetersiz olduğunu, özellikle benim 'beşli çete' olarak adlandırdığım bir firmaya hizmet eder konumda olduğunu görünce oraya arkadaşlarımı görevlendirdim. İddialar doğru mu, yanlış mı diye araştırmalar yaptırdım. İddiaların doğru olduğu, gerçek olduğu ortaya çıktı. Daha sonra o sorunun çözülmesi gerektiğini söyledim ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı aradım. Şimdi maalesef üzülerek ifade edeyim, haksız yere hapiste olan belediye başkanımız Tunç Bey var. Tunç Bey'i ihbar eden, şikâyet eden ve gereksiz yere bu kadar süre hapiste kalmasını sağlayanın da Cemil Tugay olduğunu biliyorum."

"Aday Yapılmaması İçin Özgür Özel'e Özel Dosya Sundum"

Kurultay sonrası Genel Başkanlık makamındaki devir teslim görüşmesinde Tugay'a dair uyarılarda bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yeni bir belediye başkanlığı seçimi yapılacaktı. Ben Özgür Bey'le kurultaydan sonra, genel başkanın odasında görüştüm ve ona yalnızca bir genel başkanın bilmesi gereken bazı konuları aktardım. O konulardan birisi de bu kişiydi. Arsa satışları ve usulsüzlükleri içeren bu dosyaya rağmen kendisi Büyükşehir'e aday yapıldı."

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'a Övgü

Tugay sonrası Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Yıldız Ünsal’ın performansına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdiki Karşıyaka Belediye Başkanı bir kadın arkadaşımız ve Cemil Tugay'ın neler yaptığını çok iyi bilen biri olarak son derece başarılı bir şekilde görevini sürdürüyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kılıçdaroğlu: "Tunç Soyer'i İhbar Eden ve Hapiste Kalmasını Sağlayan Cemil Tugay'dır!"
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Tuğrul
Haberin EditörüYönetici

Uzman bir gazeteci ve radyo Tv program sunucusu.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.